♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Dilema Kerja di Hari Raya

Assalamualaikum


"...raya raya pun nak kerja kaa..." - flashback ayat mak. Ohh, aku dalam dilema. ahaha kemain ayat!
Sejak jadi partime jobber sabtu ahad dah jadi macam weekday. Sadisnya raya haji tahun ni jatuh pada hari ahad.
And the day also the pay day. Ohh, aku dalam dilema sekali lagi. Ngee -,-"

Entah, aku still tak dapat buat keputusan. Raya ke kerja? Bagi aku keduanya sama-sama penting. Sebelum ni tak kisah laa raya melayu, cina, india kaa semua aku cuti. Well, we are 1 Malaysia maaa... Ececece >,<! 


Ekceli tadak paksaan pun cumanya aku rasa macam rugi kalau tak kerja. Plus aku masih baru, partime pulak tu risau kalau kalau gaji kena postpone sampai next month. Kalau next week pun aku dah nak bebai, ni kan pulak next month. Impossible! huhuhu...

So, hampa rasa macam mana? Bagi pandangan please, kerja ke raya? raya ke kerja?
Masa dah tadak ni, esok jumaat, then sabtu, lepas tu dah ahad. Ohh no!! Cepatnya masa berjalan...

 
THANKS FOR READING !

4 comments:

  1. heheheh pengalaman kerja waktu raye pon ok pe...
    kite ni dah byk kali da kene kerja waktu2 public day ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan, rasa macam nak kerja jugak.
      raya haji je pun, sehari tak meriah macam raya puasa.
      ye dak? hahaha pun boley..

      Delete
  2. P keja la. Satgi bebai susah lak. Haha. Lama x sembang guna ayat bebai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, mcm tau tau jaa ceq bebai. hehehe

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari