♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Nasi kandar dan Pulau Pinang

Assalamualaikum

Dari kejauhan ku terbau, ohh aroma nasi kandar. tudiaaa....


Pergh, sedapnya bau! Sekarang ni lunch time dan macam biasa everyday kelihatan mat salleh makan 'nasik kandaq' kat opis aku. Hampa pernah tengok mat salleh camtu ? Kalau tak pernah haaa lai lai lai tengok sini....Hiks!

Untuk menahan nafsu 'terlioq' tetiba terasa nak dijadikan entry. Apa yang aku boleh cakap rasa nasi kandar kat Penang tak sama dengan tempat lain. Aku dah try makan di Kedah, Teganu dan Perak. Still takleh compete dengan yang 'ori' punyooo... Huhuhu.

Hampa kalau mai Penang try laa rasa even aku tau tak semua orang ada selera makan nasi mamak.
Ye dak? Btw, nah aku rekemen kedai nasi kandar yang aku rasa best kat penang...

Nasi Kandar Kayu Original Bukit Jambul


Nasi Kandar Beratur


Nasi Kandar Line Clear


Nasi Kandar Kapitan


Nasi Kandar Cargas


Tu ja yang aku dah pernah try, nak tau tempat lain tengok sini : Blog Kaki Makan

Psst, psst Abang Saiful, nak sikit.. Bila tah gaji nak masuk, harap-harap esok. Amin! Jom kak sue jom kita pekena... Hehehe. Adios amigos... time to start work again~




THANKS FOR READING !

8 comments:

  1. belum pernah rasa nasi kandar lg..hahaha

    ReplyDelete
  2. tak penah rase nasi kandar...mcm nak try jer..mcm nak jer....orang ramai tu membuatkan cik mcm nak try nasi kandar tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mai laa penang. mai mai try mai...

      Delete
  3. follow me
    http://dinibarricade.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Pernah makan dkt Hameediah tak? Sedap jugak kat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum try ag. yeke? takpa t ad masa nak try :)

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari