♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Melayu vs Others : Sikap orang 'kita'

Assalamualaikum

Hye peeps! Muehehe, meroyan letak title hot cenggituuu... Hiks! Jangan salah faham, bukan entry isu perkauman ke hapee noo... Jangan nak parody kan pulak. Ngee...

Ekceli entry ni pasal cara orang 'kita' dreesup versus bangsa lain. Perasan tak orang 'kita' dressup lebih hebat kalau nak bandingkan dengan bangsa lain? Selalunya benda ni boleh nampak kat shopping mall. 

Kalau tengok bangsa lain tak kira chinese ke indian ke diorang masuk mall just pakai seliper, tshirt ngan short pants. Tapi orang 'kita' , nah dengan kasut bertutup, kemeja ngan jeans lagi uooollls! Bergaya sakan walaupun just singgah beli mineral sebotol. 


Erkk, maybe orang 'kita' pentingkan imej. Yes, iyekan jelaaa untuk benda yang bagus. Cumanya bila dah bergaya mula nak 'bongkak'. Pandang pelik je bila orang pakai biasa-biasa (akulah tu) . Apa, ingat sengkek sangat ke?

Mesej dari gambaq ni : jangan judge orang dari luaran :D

Tu laa orang 'kita' kan, suka judge dari luaran. Nampak hebat sikit je, haa banyak duit lah tu. Ce tengok bangsa lain, ikut sikit cara diorang (tak semua benda). Nampak macam nak ke market je padahal duit berkepuk, takda pun nak menunjuk. Atleast takda lah jugak gejala ragut-meragut ni... Hehehe

Sekian, adios amigos~

P/s : tak tujukan pada sesapa. Just sharing...
 
THANKS FOR READING !

2 comments:

  1. tu lah..kekadang orang kite ne up sikit trus lupe d mane die berpijak kan..
    Nak ikot trand lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut trand padahla habuk pun tarak.. haha

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari