♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Aku dan 'belaan'

Assalamualaikum

Di waktu sunyi begini terlintas pulak nak bela pets. Pergh ayat! >.<" 

PETS kalau di melayukan haiwan peliharaan atau 'belaan'. Wah, belaan gituu. Haks! Kalau ada pets boleh jugak ajak bermain, sembang-sembang dan mengadu domba (nampak sangat suka bergosip) . kan? Tapi bila fikir balik diri sendiri pun tak terbela acaner nak bela pets. Hahaha..

Dulu time sekolah pernah bela ikan. Kemain semangat beli ikan tu ikan ni. Tapi yang tak tahan ikan asyik duk mati je. Last-last semua arwah ditangan adik aku. Kesian... Akuarium tiga tingkat tu mak buat jadi rak simpan baju je. Hahaha, kreatif sangat makk...



Tetiba sekarang rasa macam nak ada 'belaan' lagi. Tapi taktau nak bela apa... 

Kucing? Urm, aku kureng sikit dengan kucing. Comel tapi tak minat. Ekceli kat rumah banyak je kucing tapi adik aku yang rajin melayan. Setakat nak bagi makan tu boley laa dan dah bagi makan yakk sana sini. Benci aku!


So aku buat decision nak bela pets yang tak yakk. Eh? means yang tak yakk merata dan kalau boleh nak yang 'shamaan' (taik) dia langsung tak berbau. Tudiaaa, demand nak mampos! Dan beta rasa kura-kura or ikan je yang sesuai dengan taste beta tu. Sebab menatang tu kalau yakk pun takde effect. kan?

Korang rasa yang mana ok? 'tortoise' okay tak? ke ikan lagi? Huhuhu... 


Psst psst , highlight 'tortoise' okay bukan 'turtle'. Mistake make me realised. agagaga.. Turtle tu penyu ye, tortoise tu kura-kura. Katanya mana nak cari penyu ooi nak bela. Hahaha, kan free je dapat title nenek penyu dengan si tenuk. Hahaha, dasar bajingan miaa tenuk. Ok chiawww...

 
THANKS FOR READING !

3 comments:

  1. kucing tetap pilihan shark.
    hehe..
    rasanyer better ikan..
    ikan kalau pndai jaga boleh bertambah bilangan dia:)
    kura-kura ni slow sket..
    lgpun x ramai yg bela,
    so x tahu nnti bila dia sakit n cara jaga ngan betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yeke? Haha, ok akan dipertimbangkan..

      Delete
  2. Jemput join GA ayie =)
    http://ayielifememory.blogspot.com/2014/03/minigiveaway-1-by-ayie-atiqah.html

    ReplyDelete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari