♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Kelebihan + Kekurangan = Kesempurnaan

Assalamualaikum

Rasa rendah diri itu perlu tapi jangan keterlaluan. Jangan sedih if diri tak sempurna sebab setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing masing. Allah itu adil, DIA sudah ciptakan kelebihan untuk melengkapi kekurangan yang ada supaya menjadi suatu yang sempurna. 

Contohnya, 

  • Wanita yang tidur 'ganas' biasanya dapat suami yang tidurnya 'sopan'. 
  • Lelaki yang selalu demam biasanya dapat wife yang jarang demam
  • Wanita yang agak boros biasanya dapat husband yang pandai berjimat.
  • Lelaki yang tak pandai mengemas (suka bersepah) biasanya dapat isteri yang suka mengemas



Nampak tak? Allah dah siapkan pasangan bukan semuanya ikut yang kita nak dan suka. Selalunya kita akan dapat yang bertentangan dan berlawanan. Makanya yang tak sempurna akan jadi sempurna. That's why jugak lah Allah jadikan wanita tu pasangannya lelaki. Ye dak? 

"Aku debab, insyaallah dapat lelaki kurus"
"Aku pendek, insyaallah dapat lelaki yang tinggi"
"Aku cerah (sikit jelaa), insyaallah dapat lelaki yang hitam manis"
"Aku kasar, insyaallah dapat lelaki yang soft spoken"

Tu semua ciri ciri Encik wechat. InsyaALLAH! Amin banyak banyak... Hiks! *nak jugak!*

 
THANKS FOR READING !

11 comments:

  1. semua kita di ciptakan berpasang-pasangan..jadi jangan memilih sangat..hehehhe..semua da kekurangan dan kelebihan masing2..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. yeke? hehe insyaallah berjodoh :)
      AMin!

      Delete
  3. yaebetullllll!cik setuju sangat entry ne...
    Allah dah titipkan seorang suami buat cik dah lasak ne...dapat somi yang sangat beza perangai dgn cik..mase mula2 kawen tu agak kekok jugak lah..yae lah selalu tak sefahaman...skrang dah ok dah..Alhamdulillah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu lah namanya saling melengkapi ..

      Delete
  4. yaebetullllll!cik setuju sangat entry ne...
    Allah dah titipkan seorang suami buat cik dah lasak ne...dapat somi yang sangat beza perangai dgn cik..mase mula2 kawen tu agak kekok jugak lah..yae lah selalu tak sefahaman...skrang dah ok dah..Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  5. dik..encik wechat ye..hihi....
    roger2 kt akak nie..hahaha..:)

    ReplyDelete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari