♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Biar murah asal cantik!

Assalamualaikum

Benda murah? wowowo sapa taknak ooi. Boleh histeria baq hang. Tipu lah kalau tak suka. kan? Melainkan kalau tengah tadak apa memang cannot do anything lah. Tapi kalau tak suka jugak tu ada lah tak kena kat mana-mana tu. Hahaha, suka hati aku je. Maafkan patik ya ya ya...


Tapi ada tapinya... Bukan semua benda yang kita just tengok pada harga. Kualiti tetap penting selain kuantiti.Ye dak? Kalau jenis aku, bukan semua benda nak murah. Ada jugak certain barang yang aku tak kisah mahal asalkan bagus. Sometimes benda mahal ni boleh tahan lama. kan?

Contohnya macam nak beli barang kecantikan or kesihatan. Mesti tengok sesuai ke idok dengan muka aku. Bukan boleh main hentam kromo je. Tak pasal je dari elok-elok jadi orang tiba jadi alien. Bhahaha... Dah laa tak cantik, makin huduh jadinya. Tak pasal je kena edit guna camera 360. Hiks!

Sebelum dan selepas camera 360

Nak dijadikan entry, aku rasa kena spent dalam hundred bulan ni untuk beli baju baru. Serious tiap-tiap pagi aku stress pilih baju yang sesuai. Macam dah tadak baju yang padan dengan badan. Maklumlah aku kan american size. (besar tang perut je) Ngee... Kalau ada pun macam sendat je, macam sarung nagka je. Memang tak ah nak pakai cenggitu p opis. Tak buat kerja senior-senior kat sini nanti. Haih!




Aku planning nak beli yang murah-murah je. Sehelai sepuluh pun dah ok, boleh beli banyak. Alaa, orang tak cantik pakai apa pun tak cantik. So, tak payah cantik takpe asalkan selesa. Huhuhu... UAI cakap, tak cantik takpe sebab boleh tutup lampu. mihmihmih O_o' (macam tak kena mengena je)

Ok the end. 
Hohoho, punya panjang lebar mukadimah. Cerita pendek je. Hiks!

 
THANKS FOR READING !

6 comments:

  1. btol..setuu sgt kekadang barang murah more much better dr harga kaw2..

    ReplyDelete
  2. kena bersyukurlah dengan apa yang ada..

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sentiasa bersyukur dgn kelemahan yang ada..

      Delete
  3. yang ne cik setuju.....yeahh...give me five eda...
    tak kisah lah murah janji slesa...tu yang penting..ikot kemampuan lah kan eda kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah kita geng! Hehe.. betul tu, beli yang mampu je.

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari