♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

#Villa Nabila. Bukan kisah seram, sekadar nasihat.

Assalamualaikum

Hui hui gempar semua duk ceqhita pasal Villa Nabila. Apa ceqhita ni? Macam seram je, macam menarik je. Siap ada banyak versi lagi. Pilih je yang mana korang rasa logik. Eceh, macam nak beli barang boleh pilih-pilih. Hehehe...

Sumber : SINI 
Urm, ekceli aku bukannya nak story pun pasal cerita seram ni. Kalau nak tau detail korang google je, banyak... Pape pun eda pilih versi yang last sekali tu, versi enam :

#salin tampal
Macam biasalah rumah yang ditinggal lama mesti ada ‘penghuni’ baru yang menetap. Tak mustahillah ramai yang diganggu bila ke villa ni. Ada orang yang pernah masuk ke villa tu beramai-ramai tapi bila kira balik jumlahnya sama ada berkurangan atau terlebih seorang. Kalau kurang sorang aku tak berapa percaya, maknanya sorang kena sorok. Tapi kalau terlebih sorang itu dah biasa berlaku, terutamanya kat kawasan hutan.

Gambar Villa Nabila yang telah lama ditinggal

Gambar Villa Nabila sewaktu zaman kegemilangan
Entry ni saja nak nasihatkan certain people. Semalam moment wechat semua pakat update pasal Villa Nabila. Yang fakta tu aku tak kisah tapi yang duk buat lawak versi bengap tu cannot go. Opps! Ingat weyh, bukan kita je yang tumpang kat bumi ALLAH ni. Memang kita tak perlu takut sebab dia pun makhluk tuhan cumanya hormat sikit. Kena batang hidung sendiri baru nak serius kut. 


Credit gambar : Diari Si FroggieTengok TV Online

Betul ke orang ramai pakat kerumun villa tu? Bak kata abang office den, nanti hantu tu pun lari tengok orang ramai sangat. Hahaha, macam lawak je, macam lawak je... Tapi rasanya kalau dekat rumah aku pun maybe antara manusia-manusia tu. For sure nak jadi wartwan tak bertauliah jugak. kekekeke, dasar jakun hang eda! 


Nak tengok lagi?

  1. http://www.ammboi.com/2013/11/18/terkini-kes-remaja-hilang-di-villa-nabila-masuk-30-orang-tapi-hilang-cuma-seorang/
  2. http://www.nescafeais.com/gambar-misteri-23-remaja-hilang-di-villa-nabila-johor-bahru-jb/http://villanabilla.blogspot.com/

THANKS FOR READING !

7 comments:

  1. macam macam cerita yang keluar..cuma tak tahu mana satu yang betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, taktau mana fakta mana dongeng.

      Delete
  2. hahaha...macam-macam cerita..macam-macam veri..ape2 pon traffic bizi...melonjak naik wohhoooo..

    ReplyDelete
  3. dah tau dah kebenarannya.. budak2 tu yg jadi hantu sebnrnya.... menyusahkan org!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sob sob.. budak2 biasa la.
      Ceh, bajet macam da besar pulak :D

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari