♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Lelaki dan rambut.

Assalamualaikum


Lelaki dan rambut. Bagi aku rambut mainkan peranan penting untuk penampilan seorang lelaki. Selalunya orang cakap rambut tu mahkota buat perempuan. Ekceli tak salah statement tu cuma kurang tepat. Rambut tu crown untuk semua orang. Boleh taraa tu? Ngeee...

Urm, aku memang lebih minat lelaki berambut pendek. Entah, nampak kemas dan segak gituuu... tambah-tambah kalau baru lepas cut, ohsem ohsem! Kalau jenis spikey tu okay lagi tapi kalau botak tu errk... not my taste kut. Hehehe...

Ekceli aku kureeng berkenan kalau lelaki berambut panjang. Entah, aku pulak yang rasa rimas. Huhu, maksud panjang kat sini means yang tebal, messy, ber'ekor' dan melebihi paras bahu.Tambah-tambah yang boleh buat aku confuse dengan jantina. Lagi lagi laa teman rimas... Paham ke idook? Hahaha...

Sesetengah lelaki akan nampak lebih berganda ganda hensem bila berambut pendek. Tak payah tengok outsider, buktinya retis-retis kat Malaysia ni haa pun dah cukup. Contoh contohnya...

- Izzue Islam, hero SSID -

 


Ni haa terjumpa gambar dua-dua retis ni bila berambut panjang. Ok ke idook?

- Amar Asyraf, hero Setia Hujung Nyawa -

 

- Farid Kamil, hero Jodoh Itu Milik Kita -


- Talha Harith -

 

- Faizal Tahir -

 

- Sam Bunkface -

 

- Hazama -

 

See, lelaki bila berambut pendek nampak lebih sweet, kemas dan menarik. So kaum adam rasanya tak perlu kut simpan rambut panjang-panjang, biar sedang-sedang pun dah cukup. Anda nampak gentle plus macho gituuu bila berambut pendek.

Btw, setiap orang ada minat dan terpulang kepada masing-masing. Ini pendapat eda, anda bagaimana? Tepuk dada tanya jiwa, tepuk tangan tanda gembira. Applause! Ngeee... -,-



 
THANKS FOR READING !

4 comments:

  1. nampak macho..nampak kemas...bile berambut pendek...Seb baik husb cik jenis yg suke berkemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! Untunglaa dpt jenis macam tu.. hehe

      Delete
  2. rambut pjg x semestinya x kemas dik.. rambut hubby akak pjg tau.. rockers gitu.. haha..sebnrnya yg penting penjagaan... kalo pendek x jaga pun x guna jugak... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, betul jugak tu.
      depends pada orang jugak...

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari