♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Wechat : Semakin membosankan?

Assalamualaikum

Alhamdulillah settle semua kerja semalam. Urm, sekarang masa untuk bersosial sat. hiks!

Setiap orang pasti ada akaun laman sosial sendiri kan. Even adik-adik aku pun dah pandai nak berfesbuk, berwechat bagai. Aku dulu guna telefon besaq gedabak. kalau buat baling anjing pun mati. hahaha... pantang aku tinggal sat, mula lah ada yang nak gagau. hamboiii besaa ni... tampaq tangan baru tau :[


Selain facebook dan blog, aku lebih prefer wechat untuk chatting. Entah... maybe sebab boleh update moment, that's why aku suka. Wechat kiranya facebook kedua untuk aku kalau kat rumah. Tempat meluahkan segala rasa. Eceh! Disaat-saat line internet kedek-kedek macam naik kuda. APTB!

However, ceewah speaking sat... bila hari-hari hadap benda tu naik meloya jugak. Serius aku cakap, feeling nak excited macam mula-mula dulu makin hilang. maybe dah sampai tahap kejatuhan. macam zaman prasejarah dulu. kebangkitan, kestabilan dan kejatuhan. waaahhh... gituuu... 

contohnya,

  • masa mula-mula layan wechat semua orang aku nak tegur. walhal dia tu dah lama wujud dalam contact phone. kononnya nak bagitau, kiteee ada wechat jugak tau tau. pui! sebelum ni takda nya nak tegur pun.
  • masa dulu-dulu kemaen semangat melayan bila orang add. tanya itu ini walaupun rasanya cakap benda yang sama. sekarang ni kalau dia tegur pun belum tentu kau nak layan. last-last jadi stock bosan-bosan.. kejam!
  • masa dulu-dulu rajin sangat nak shake ngan look around (people around). siap cipta mitos sendiri, kalau shake dapat jodoh. ceh! sekarang ni langsung tak pandang button tu. orang look around pun belum tentu nak accept. kesian... hahaha.


Begitulah ceritanya... anda bagaimana? eeewahh....

Eh sat sat, nah eda jumpa application baru untuk wechat. Guna PC pun boleh...
tengok sini... 


Psst, psst : dari wechat jugak lah tercipta Encik wechat saya #MFA . Ngeee~
 
THANKS FOR READING !

4 comments:

  1. dah malas nak on wechat. lepas delete facebook dgn insta, saya on wechat n google+. sekarang dah malas rasanya nak on wechat. banyak lagho. google+ aktif sebagai penghilang bosan kt tempat keje je. huhu. akan datang saya nak buat blog pulak. sekarang tgh coding. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe. kekadang on tengok sat pastu off balek. amboi, selamat berblogging pulak laa ye. siap coding bagai. t boleh laa tolong sy edit belog eh? hehehe...

      Delete
  2. akak guna wechat...jimat..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jimat tp lambat laa akak. haha.

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari