♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Weekend Story : Pesta Penang 2013

Assalamualaikum ♥

Huargh! Mata stim je hari ni, bangun tadi pun terkejut ayah panggil. Kalau harap bangun sendiri maybe waktu sekarang aku tak tertonggok depan pc ni. Ngeee... Macam biasa, hujung minggu aku sentiasa terisi sejak dua tiga minggu ni. Perasan tak aku asyik update weekend story je. kan? Hope tak jemu lah korang hadap cerita kat belog aku ni. Hahaha...

Disebabkan tak banyak gambar (belum di gigibiru) makanya terpaksa jugak tuan belog berkata-kata. Ekceli aku ke pesta Penang Sungai Nibong malam minggu lepas. Jalan kemain sesak lagi malam tu. Haiyoo... Nasib baik bukan aku yang bawak moto. Kalau tak mau trauma tengah-tengah jem tu. Hee...


Sampai situ jejalan tengok barang murah-murah je. Tapi terpaksa buat-buat tak nampak sebab aku try nak hadkan guna 50 hinggit je malam tu. Ekceli rasa macam nak je beli teddy bear untuk MFA. Tapi tangan macam keras je nak keluar duet. Heee.. See, betapa kedek nya aku. Entah, rasa nak berubah jadi penjimat. Ceh, ye ye je padahal terbeli jugak jersi lelong. Sehelai sepuluh, dua helai lima belas. Aku beli empat helai untuk kami empat beradik. Hoho!

Malam tu Black jadi artis jemputan untuk konsert. Lama jugak kami (aku, dayah, malisa, kak yan) spend time kat situ sebab asyik tengok Black duk merepek atas pentas tu. Hahaha... layan! Dalam pukul sepuluh lebih lebih baru gerak ke tempat mainan. Mula-mula tu blurr jugak nak main kebenda sebab tengok semuanya aku takut. Takkan nak naik keretapi ulat bulu je, jatuh laa saham iolss! Hiks...


Before naik challenger. Muka adaaa senyuumm...
Dan bincang punya bincang semua setuju naik Challenger. Pergh, memang betul-betul challenge lah naik benda alah tu. Terjerit-jerit kami atas tu, darah turun naik turun naik je. Tak habis duk jerit "Ya Allah!" . Kejap kejap panggil mak aku, kejap kejap lagi "Bila nak habis ooi, aku nak turun ni!" Hahaha, rasa macam dah tadak kat dunia ni. Sikit je lagi nak teriyak, kalau tak confirm malu -,- Aku sarankan yang agak-agak ada heart attack tu better toksah lah naik kalau taknak mati cepat. Hahaha... 


Sebelum bergerak. 
Are u ready???
180 degree. Poning den poning!
Sumber : Hanis de manis

Then lepas rehat pekena air sorang secawan planning nak main satu lagi game. First tu ajak naik topgun tapi semua pakat tak setuju memandangkan pening tadi pun belum hilang. So kami pilih naik xcoaster sebab dari bawah nampak macam relax je. Mula naik tu gelak-gelak je, kemain lagi dayah melambai orang kat bawah. Sekali dah naik terjerit-jerit macam gila bila benda tu berpusing-pusing atas rail. Pergh, ohsem! 

Maaf, tak sempat snap gambar sebab duk gelak tak ingat dunia lepas turun tu. Sampai tercabut cabut button beg aku -,-' Nah, tengok je rupa xcoaster tu cenggini laa.. Aku pinjam pakcik google je. Hahaha.


Sumber 
Insyaallah kalau panjang umur tahun depan nak try topgun dengan skyrider pulak. Vortex? Urm, rasanya sampai ke tua aku taknak try. Tadak safety so taknak, gila gayat! Dan nak dijadikan ending, before balik snap pic dulu sebagai kenangan. Kononnya ICT lah kan, lampu lampu gituu... Kira okay lettuw sebab masa p keyel haritu tak dapat singgah. Motif sangat... lalalala. 

 

P/s : Abaikan gambar yang blurr. Henpong murah ekpun. Huhu


Dalam duablas lima puluh cenggitu baru gerak balik tapi tak pulak dengar pasal budak jatuh Euro Wheel tu. Entah, bagi aku dalam banyak-banyak adventure games kat situ rasanya wheel paling selamat sebab berpagar. Parents budak tu pun salah jugak sebab lepas anak dia cenggitu je. Staff yang jaga wheel tu pun kena tempias sebab benarkan budak besar tu naik sesorang. Haih, naya naya... Eh, panjang pulak aku melalut. Biar polis je yang settle kes ni, taknak memandai nanti kena boikot. Hohoho adios amigos!
 

THANKS FOR READING !

10 comments:

  1. hai! diana sempat jugak pergi sana 23hb hehe x sangka ada blogger kak Eda Johari ^_^ sempat naik roller coaster yg hantu n ada lg satu x ingat namanya

    ReplyDelete
  2. da lame bella tak main bnde extream ni. hehee. dlu suka sgt. skrg ni mcm tak berani nak cuba..hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laa. hee, eda lagi laa penakut tp teringin bedal lah... haha

      Delete
    2. takk pe .. kena g genting la alamatnye. jadi kanak2 rabina. haha

      Delete
    3. Haha, takpe bukan selalu jadi budak2.

      Delete
  3. Seronok nye...cik pon penah naik challanger tu....mule2 huaaahuaaaa jugak lah..bile dah poning sonyap jae.Husb cik ingatkan cik pensam dah....hahhahhaa.Lepas tu cik dah sumpah kat husb tanak naik benda tu lagi....kohkohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, boleh pulak cik diam. eda terjerit jerit je tak diam.
      tp bila dah trurun rasa best lah pulak. kan?

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari