♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Kenduri Kahwin Salah Satu Tempat Cari Jodoh?

Assalamualaikum

Macam yang semua tahu (tu pun kalau semua baca) last weekend kenduri kahwin cousin aku. Dan macam kebiasaan sebagai salah seorang anak dara dalam kalangan cucu-cucu tok haruslah ada soalan cepumas. Ramai yang mula tanya bila turn aku. Adeh! Soalan tu betul-betul buat aku rasa nak cepuk orang. Pfft!


Nak dijadikan entry, orang selalu cakap kenduri kahwin salah satu tempat nak cari pasangan. Yeke? Ekceli aku rasa ada betul nya statement tu. Sebabnya sedara belah mak pengantin ada je yang kena ngorat. Huhuhu, untungla! Timbul persoalan disitu, kenapa mereka boleh? kenapa tidak kami (aku)? hewhew...


Kalau mintak jawapan ringkas aku just jawab aku tak laku -,- (pasrah ni pasrah). Tapi kalau nak jawapan paling tepat padat dan lengkap, haruslah aku bangga nak cakap aku busy gedebak gedebuk (sound effect) buat kerja. Dalam kata lain tadak masa nak riba tangan dan pasang badan. Hohoho! 


Orang lain dah siap tempek bedak setengah inci tapi kami (aku, kak yan, kak ros) belum mandi pagi. Orang dah cekak pinggang tapi kami duk terkangkang lagi kat dewan. Macam mana nak sangkut kalau duk selekeh cenggitu?? APTB! Maybe jugak jodoh aku bukan kat kenduri tu. Kenduri lain maybe. Hurm... (sedapkan hati)


Aku tau mesti ada yang mengeluh cam aku jugak bila part cari calon. kan? Cool, cool down bebeh. Ekceli banyak lagi tempat yang sesuai untuk cari pasangan. Sila baca entry bawah ni but this is for boys or girls yang single je tau. Yang dah berpunya tu duduk diam-diam. Jangan simpan niat nak cari lain, aku sekeh kepala! Hehehe...


Btw back to kes aku, sokey next week kenduri kat KL. Dah tak perlu rasanya nak 'membanting tulang' sampai tergedang. Time to pasang badan dan membongkang je. Hope dapat jumpa abang comel berbaju hijau sekali lagi. Macam pendiam je, macam keding je. Hiks! Thanks for look at me last saturday night (perasan). bhahahaha...



 "Sakit merindu dalam diam bila dia tidak mengerti . I'm sorry because I miss u"  MFA (saya dah delete awak dari hati saya)

xoxo Publish! xoxo 



THANKS FOR READING !

6 comments:

  1. betul 2..tempat paling sesuai cr jodoh..hee..sabar kalau belum d pertemukan jodoh

    ReplyDelete
  2. betul tu eda....teringat cik mase dulu2..makkk aiiihhh hepi je bile ade famly kawen...bulu mate palsu mmg tak tinggal..hahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, eda tak sempat nk lekat. sb tsilap lekat gam kt bulu mata btl. hehe

      Delete
  3. ambuii nk carik jodoh da kee eda hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, berusaha dulu lepas tu baru tawakal.

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari