♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Boleh percaya ke beli gadget online?

Assalamualaikum


Nak mintak pendapat ni, boleh percaya ke beli gadget melalui online? Ekceli eda tengah survey fon untuk ganti encik tabletto yang tercalar haritu. Yang murah-murah je asalkan android. Maklum lah function si 'merahnya makngah' ni cikai je. Eh, tapi i is sayang dia tau sebab jiwa kental, hati cekal. Baling berkali-kali pun masih setia... Auww, i loike!


Sekarang ni macam terseksa jiwa dan raga je nak online. Banyak dah senarai lagu yang nak di download tapi terbantut. Nak harap pc opis? Huh, haraaam.. Semua nya kalau boleh nak block. Setakat nak berbelog tu boleh lah. Kadang-kadang muak jugak hadap belog ni je. Mati kekeringan duk pikir nak update kebenda. Pfft! Sekarang ni harap belas kasihan adik-adik. Setakat wechat boleh lah tu pun sat je (kedek, padahal aku yang belikan) Sampai bila nak harap ihsan orang. Ye dak? alalala...


Eh, macam menyimpang je dari tajuk, macam jauh je aku melalut. Hehe... Ok stop it! Back to the topic, eda jumpa banyak android fon murah-murah dalam lelong. Macam nak beli cumanya eda kurang yakin. Duk was-was je takut kalau kena tipu. Tak ke hangus duit hasil titik peluh duk dalam opis ni. Tap, tap, tap... (tolong jangan percaya) Daripada kena tipu better guna buat belanja makan. hehehe (tu ja yang hang tau kan).

So, nak mintak pendapat semua. Korang rasa boleh percaya ke? Macam mana nak make sure eh kita takkan ditipu? Please advise... hohoho.

Nota kaki : Tak lalu makan sebab MFA puji aku comey semalam. Ok tipu! Flu has coming -,-


THANKS FOR READING !

5 comments:

  1. kalau nak beli cik sarankan beli kat fb...beli kat fb yang mane page die banyak komen bertingkek-tinggkek..banyak like bertingkek-tingkek..kalau lelong ne..bukan tak boleh.boleh...cume kureng yakin sikit...kalau husb cik,die selidik berminggu2..Kalau dah yakin baru beli..kalau nak yakin...g ajak jumpe tipu2...kalau die tak nak tu maknanye die tipu..

    ReplyDelete
  2. alamak.. x bran la dik.. penah tertipu beli on9 nih.. kalo beli gadget mahai2 lagi la...fobia dah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmtu ek? tu laa mcm risau je.. thanks sb bg feedback.

      Delete
  3. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari