♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

Aku dan cermin mata O_o

Assalamualaikum

Aku dan cermin mata. Ekceli baru lepas baca sinopsis 'Playboy itu Suami Aku' tu yang nak update pasal cermin mata tu... Ada kena mengena ke? Bedal jelah ooi dah taktau nak start entry camane. Phewphew~ 

Last week masa jejalan survey handset ada satu amoi jemput aku check up mata dan nak dijadikan entry, mata aku dah start rabun jauh walaupun tak tinggi. Huh, habis rekod aku dalam kelas sebagai manusia yang langsung tak rabun setiap kali check up mata. 

Abaikan 'H' di hujung nama aku tu. Typo tu typo...
Persoalan kat sini, perlu ke aku pakai spec? Sesuai ke dengan aku? Konpius, konpius... kata orang;
 "better jangan start takut power naik tapi kalau tak pakai pun power naik jugak" 
Apakah?? Ayat keling ke camane? Herrr.... *gedik-gedik kepala sikit*

Cikgu Bedah yang kiri. - Adibah Amin-

Aku macam tak minat je nak berspec. Entah, macam cikgu bedah dalam cerita adik manja je. Hehe.. Dulu dalam kelas pernah gedik try spec kawan tapi macam buruk je. Huduh bebenor baq hang! Membe cakap nampak macam budak nerd. Hahaha, apakah? please gua tak suka title tu... 

 

Memandangkan spec boleh ubah bentuk tudung, gua rasa macam nak try lens. 
Macam lawaa je, macam besar je mata. Korang rasa yang mana ok, lens ke spec?


Playboy itu Suami Aku
King lebih smart kalau berspec. Fina lebih cantik kalau tak berspec.

THANKS FOR READING !

8 comments:

  1. dulu kite pun pakai spek, tapi sebab rimas sesangat terus tak pakai. sekarang ni masih rabun, tapi xde la teruk sangat pun.takat signbod tepi jalan masih boleh baca lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? Ok je kan kalu pakai bila perlu?

      Delete
  2. cik pon rabun2 dah skunk ne dear...tapi orang kate lagi korang pakai spec lagi bertambah-tambah rabun korang.Baik jangan amalkan..bio kan je lah rabun tu...biarpon,kite tengok lembu tp sebenarnye ayam...hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, betul tu..
      tak kisah laa orang belok kanan kita straight je.
      heee APTB!

      Delete
  3. fae pun x suka pakai spec. and kawan2 cakap fae better without spec on. tapi the thing is fae takut nak pakai contact lens so nak tak nak fae pakai jer la spec hehe. chill jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, tu laa.. lens mcm cntik tp risau tgok dy pny effect.

      Delete
  4. akak x berspec.. alhamdulillah.. mata sihat.. tp akk suka tgk org pakai spec.. comel... hubby akak pakai spec.sbb dia mmg rabun... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke? Urm, kena tgok kesesuaian jugak kan.
      kalu eda mcm buruk je.. haha

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari