♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

S O N G L A P





 

Pergh , laju jew korang-2 kan bila nampak duet $_____$ . Biase la kan zaman sekarang orang cakap tadew duet taley idup meyh ! Ye dak ? Ofkos la kan . . huhu !

Erm, tamaw banyak2 bunyik eda maw story sikit pasal SONGLAP . Eh, eh chopp ! bukan citer SONGLAP yg bawu kuar wayang taw  but reality story dalam hidup eda. Nyaris2 la jadi mangsa , mujoq laaa ada abang banker n abang polis yg awww smart seyh selamatkan eda. ngee :p Tenkiu sangat ! *sempat lagik menggedik kan . .hehe !

Ok , story dye camni . . One day , eda ingat lagik tarikh dye 31/12/2011 time uh eda bawu jew jadik orang kaya utk sem 5 nie . . Yela, PT suda mashuuk meyh mesty la syiok ! huhu . .

Boley pulak ada mamat ni cakap eda menang 'Cabutan Bertuah CELCOM sempena new year' . RM5000 kot ! punye la bengap eda ni boley pulak percaya .. ada kew orang nak kasik kau duet senang2 camtu . Tapi dye ayat baek punya, so termakan jugak la eda dengan ayat-2 power mamat uh . .

" HAJI ABDUL RASHID BIN SULAIMAN "

Pergh ! nama cukup baek kan . . kalau korang pon mesty la caye kan , siap bagi no pekerja dye lagik . Konon dari Celcom KLCC . .  hurm . Tapi disebabkan ada la jugak signal nak berjaga-jaga eda bagi la jugak no at depan kad ATM BSN eda . Sebab dalam uh memang tadew duet pon , ada la dalam RM10 n above . . ko nak curik ? Haa, amek la . . huhu . So korang-2 , dont judge people by their name ok !

Da setel sume laju jew eda pegik ATM sebab dye cakap dye nak kreditkan cek dalam akaun eda . Tapi mujur la sebelum pegik tu eda da doa at ALLAH utk jauhkan eda dari benda-2 yg tak baek . Alhamdulillah , sampai-2 jew kat bank tue ada jugak penyelamat eda dari benda2 alah ni . .

Hurm, seyes eda trauma sangat dengan benda-2 camni . So , korang-2 jangan jadik macam eda ok . . Hati-2 dengan sindiket-2 haram macam ni . Sekarang ni eda agak anti dengan foreigner at Malaysia nie .Sumpah tak suke . . bukan ah nak mengata tapi memey nak mengomen sikit . Buat foreigner-2

' da datang tempat orang tue jangan ah nak buat TAIK sangat ! '







THANKS FOR READING !

1 comment:

  1. Salam kenal ..
    Niena dah follow blog sis ..
    Jom follow blog Niena semula (!)

    Niena ada buat GA , jom join ! Hadiah banyak , 51 hadiah untuk dimenangi (!) =)
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

    ReplyDelete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari