♥ FIKIR YANG BAIK-BAIK , CAKAP YANG BAIK-BAIK , SANGKA YANG BAIK-BAIK . INSYAALLAH DAPAT YANG BAIK-BAIK ♥

Pengikut Setia

Tinggal jejak anda untuk digodek semula ~

[U] nstable Leg Girls

Assalamualaikum


Kakiku pendek sebelah. Tu kelemahan aku sejak kecik. Ayah cakap puncanya waktu naik stroller dulu. Aku lebih gunakan kaki kanan untuk bergerak. Dan aku sendiri pernah ukur. Yes, the left shorter than the right leg about 2cm to 3cm. Hurm...

Mungkin ramai yang terkejut dan tak sangka. kan? Yeah, that's me a girl with 'unstable' leg. Hohoho, motif sangat nak bangga nama tu. Ekceli memang aku malu tiap kali orang tegur. Eh, kenapa jalan camtu? Ingat lagi masa form 1, budak kelas sebelah gelar aku 'jinjat' . Perasaan masa tu sebak tak terkata, Allah je tahu.


Timbul persoalan "teruk sangat ke aku jalan?" sambil catwalk depan cermin. Tak ketara tapi nampak if ushar rapat-rapat dan kalau tengah kalut berjalan. Sometimes aku sedar benda ni bila ada certain benda yang orang lain boleh buat tapi aku tak. Contohnya kalau naik or turun tangga. Orang langkah guna satu kaki untuk setiap anak tangga. Aku? sometimes need to use both leg or step one by one, depends on their high.

Tipu kalau takde nafsu nak pakai heel dua tiga inci but believe me that's could not and can't happen. Pernah jugak cuba ubah cara berjalan. Seyes susah, tak best dan tak selesa. Pernah jugak terlintas nak jumpa pakar. Maybe an operation could change me like others. Tapi fikir kan balik better daripada langsung tak boleh jalan. kan?


Makin berumur aku makin sedar. Look around and learn from there. Allah baru uji aku sikit, ramai lagi kat luar sana yang more more kesian pada aku. So, pujuk hati untuk bersyukur dan terus jadi diri sendiri. Macam dalam entry sebelum ni setiap benda ada kelebihan dan kekurangan. Kalau ditolak tambah akan wujud kesempurnanan. 
"kekurangan + kelebihan = kesempurnaan"
Alhamdulillah kebanyakan yang aku jumpa tak pandang semua tu. Katanya tak nampak langsung jue macam tu. Thanks for those who support me, appreciate it. Dan untuk yang pandang jelik je orang macam aku teruskan memandang. Yes, memang aku 'jinjat' but aku bukan tempang. Ada masalah? Sekian -,-

 


THANKS FOR READING !

4 comments:

  1. nobody's perfect in this world :) always be grateful apa yang diberi kat kiter :)

    ReplyDelete
  2. alahaiiii....eda setia orang tak de yang sempurna...Walaupon sempurna d mata tapi ade je kekurangan nye.Tak payah lah nak fikir sangat.Mungkin eda ade banyak kelebihan yang orang tak tahu..biarkan lah pendek ke ape ke..yang penting tak menyusahkan orang...cukup lah..kan eda kan....ape2 pon besyukur lah ape yang Allah ta'ala kasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Urm, ye cik thanks bagi eda support :')

      Delete

Leave comment yaww . . terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@juearel.blogspot.com/Hak Milik Kekal Junaida Johari